Thursday, December 6, 2012

Rahsia hilangkan jerawat & jeragat dengan Collagen Powder Shaklee






CANTIK.. GEBU..
MENAWAN....
AWET MUDA...

mesti menjadi dambaan semua orang kan?? terutama kaum hawa ni. Sudah menjadi lumrah kehidupan apabila kita miliki rupa paras yang cantik & bersih ini akan menambahkan keyakinan pada diri apabila berdepan dengan orang lain.


Percaya tak jika kita mempunyai masalah jeragat, jerawat, kulit kusam akan menyebabkan produktiviti harian kita kan merosot? Sudah tentu akan merosot, ia disebabkan perasaan runsing melihat paras rupa yang bermasalah sehingga boleh membuatkan perasaan rendah diri & malu akan menguasai diri kita.


Penyebab utama jeragat walaupun sudah menggunakan pelbagai produk kecantikan :


- Pancaran uv matahari yang menjadikan kelebihan pigmen

- Hormon yang tidak seimbang disebabkan mengandung & menopaus
- Gelisah & tidak cukup tidur
- Menggunakan makeup yang tidak berkualiti & bermutu rendah
- Masalah pada limpa

Untuk menghilangkan masalah jeragat, jerawat, kulit kering ramai antara kita berusaha mencari cara untuk menyelesaikan masalah yang mereka hadapi itu. Shaklee telah mencipta Collegen Powder yang akan membuatkan anda merasai kesan perubahan hilangkan masalah wajah anda yang berkurangan hari demi hari dan kulit wajah makin menjadi cantik, gebu, menawan & awet muda. Selain itu, anda juga akan perasan tubuh anda semakin sihat dan bertenaga, jisim tulang dan pergerakan sendi semakin lancar serta rambut dan kuku lebih bersinar dan sihat.
Ni hari ni saya nak share testimoni dari Puan S (dia tak mahu dikenali dan kita harus hormati). Beliau sangat berpuas hati dengan hasil SHAKLEE COLLAGEN POWDER ni. 1) Hilangkan Jeragat
2) Ratakan ton kulit
3) Kecilkan liang pori muka
4) Lembutkan kulit
5) Hilangkan parut, calar
 Testimoni pengguna Collagen Powder- kulit cantik semulajadi selepas 6 minggu menggunakan Collegen Powder Shaklee. Bebas pigmentasi & jeragat. Ni gambar original ya, takde edit-edit..

Kajian klinikal membuktikan ia dapat memperbaiki testur kulit wajah dan menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu.

♥ Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
♥ Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
♥ Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
♥ Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
♥ Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
♥ Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
♥ Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
♥ Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
♥ Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan

Faedah tambahan :: menyokong KESIHATAN SESENDI & MENGUATKAN TULANG. Bantu mengekalkan otot di dalam mata supaya lembut.
Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut berkenaan dengan Collagen Shaklee boleh la calling-calling saya (Ayzza) ditalian 0194582016 atau email : azaflower@yahoo.com




Rahsia hilangkan jerawat & jeragat dengan Collagen Shaklee

Monday, October 22, 2012

Vitamin Utk Kecantikan Kulit


Siapa yang taknak cantik, bukan? Semua orang nak kelihatan cantik. Salah satu faktor yang menampakkan kecantikan seseorang ialah dari kulitnya 
yang gebu, mulus, licin.. Kulit yang kusam, kerepot.. pastinya akan nampak tak berseri walaupun seseorang tu memiliki paras yang menarik.

Untuk menjaga kulit, dari segi luaran tu kita boleh bersihkan, guna pencuci muka, masker dan sebagainya. Tapi bagaimana pula dengan menyerikan  kulit dari dalam? Kata orang seri dari dalam lebih berkekalan…

Terdapat 3 jenis vitamin yang diperlukan untuk memelihara kecantikan dan kesihatan kulit dari dalam iaitu Vitamin B Complex, C dan E. Saya amalkan ketiga-tiga jenis vitamin ini untuk mendapatkan kulit yang cantik dan sihat..



Kebaikan dan fungsi Vitamin C
-Membantu pembentukan kolegen yang penting untuk menguatkan sel-sel tisu dalam badan. Kolagen adalah  sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit.
-antioksida yang baik
-membantu pulihkan sel akibat luka / jerawat.

Kebaikan dan fungsi  Vitamin B Complex
-Mengandungi  B2 iaitu Riboflavin yang dikenali sebagai beauty vitamin.
-Bagus untuk kulit berminyak, whiteheads, blackheads, parut dan kulit kering.
-atasi kelesuan

Kebaikan dan fungsi Vitamin E
-anti oksida yang penting untuk melawan radikal bebas dari memusnahkan sel
-anti aging vitamin
-merawat dan mencerahkan parut
-membantu kemusnahan vitamin A dan C
-membantu penyerapan oksigen

Untuk mendapatkan kesan yang terbaik, boleh juga tambahkan Energizing Soy Protein (ESP) secara berasingan. Fungsi ESP adalah untuk menyokong pembentukan kolagen, sekaligus menjadikan kulit lebih anjal, kenyal, gebu dan putih berseri. Ingat, protien adalah makanan kepada sel-sel badan kita.


jika anda mempunyai masalah seperti jerawat, jeragat, kulit kusam dan tidak sekata di sarankan anda mengambil ESP, GLA dan Alfalfa.

1) Masalah jerawat yang teruk disarankan mengambil Alfalfa kerana ia dapat membantu penyingkiran detoks atau toksik yang menyebabkan punya jerawat dan ESP dapat membantu memudarkan parut jerawat.

2) Masalah jeragat disarankan anda mengambil GLA yang dapat membantu mengurang dan memudarkan jeragat dan ESP dapat membantu menghasilkan sel-sel kulit yang sihat dan cantik dengan cepat.

3) Masalah kulit kusam dan tidak sekata disarankan anda mengambil ESP bagi membantu mempercepatkan penggantian sel kulit mati dengan sel kulit yang baru, cantik dan sihat.



Thursday, October 11, 2012

GLA complex

APa bezanya GLA SHaklee dengan GLA dlm EPO??

Kebanyakan GLA (Gamma-linolenic acid) tersedia dipasaran dihasilkan dari Evening Premrose Oil (EPO) mana kala GLA Shaklee diesktrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2x ganda GLA dalam EOP dan 3x lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan.

1 kapsul GLA SHAklee = 300mg GLA (sumber terbaik Omega-6 yang digabungkan dengan minyak sunflower + vitamin E)


Khasiat GLA Complex SHaklee :


Membantu dan mengawal kitaran haid
Membantu meningkatkan kesuburan
Melegakan PMS (Sindrom Pre Haid)
Membantu dalam menangani monopaus
Menguatkan kuku dan rambut
Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
Membantu menangani ekzema
Melegakan simpton akibat artritis reumatoid
Mengandungi Vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
Menguatkan imuniti tubuh
Memperlahankan proses penuaan
Mengurangkan blood clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
Mengawal kencing manis dan darah tinggi
Mengawal kolesterol
Untuk fungsi saraf
menghalang tekanan darah tinggi
Menentang pertumbuhan kanser

Aturan pemakanan :
Untuk pemeliharaan kesihatan dicadangkan, 2X sehari, 1 kapsul setiap kali (selepas makan) 
untuk menopaus, pelangsingan, hyperaktif : 2X sehari, 2 kapsul setiap kali (selepas makan)

GLA Complek bukan sahaja untuk wanita
Ramai orang bersalahanggappan bahawa GLA Complex hanyalah untuk wanita sahaja. Sebenarnya supplement GLA asid linoleik yang sama penting seperti asik amino tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia, ianya hanya diperolehi dari makanan. 
Ia juga sangat penting untuk kanak-kanak ( potong gel lembut dan campurkan isinya dengan makanan), remaja, lelaki dewasa juga boleh mengambil supplement GLA ini.

Sunday, October 7, 2012

ESP-October Promotion


Alhamdulillah bulan ni ada ada PROMOSI bagi ESP. Memang ramai dok tunggu agaknya bilala ESP ada promosi, dan kini dah tiba masanya. Bagi yang belum tau apa dia ESP ni, ESP adalah produk suplemen berasaskan soya. Memang laris product nih..Saya sendiri pon memang tak pernah miss minum ESP setiap hari dan saya amalkan 3 kali sehari.

Dan kini saya dah standby 1 tuppaware di opis dan 1 tuppaware lagi kt rumah. So ESP ready anywhere any time :)

So ni antara kata-kata penggemar ESP ..bukan setakat untuk penyusuan. Tp juga utk kecantikan kulit, utk keanjalan kulit, untuk slimming purpose, utk pesakit Diabetes,
 untuk yang gastrik dll..Produk ni expired date June 2014. Jadi lama lagi boleh simpan, boleh beli banyak-banyak  untuk buat stok ataupun berkongsi beli dengan kawan-kawan.


Saturday, October 6, 2012

Vita-Lea® Iron Formula

Multi Vitamin dan Multi Mineral yang Hebat

Suplemen seimbang dan komprehensif yang dihasilkan dengan ins terbaik Shaklee yang mampu dibeli. Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Jika diambil setiap hari, Vita-Lea mampu:
• Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.*
• Mengandungi beta karotena yang membantu dalam mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan tisu.
• Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi.
• Biotin dan asid pantotenik membantu untuk memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
• Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah.*

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa).

 Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.Tiada tambahan perasa tiruan, pemanis, bahan pewarna atau pengawet.

ESP - Soy Protein Isolate Powder

Soy Protein Isolate Powder atau dikenali sebagai ESP, supplement yang paling laris dan begitu disukai ramai kerana inia dilengkapi dengan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.

Apa yang bestnya tentang ESP Shaklee?
  • Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten
  • Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
  •   Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones. Kajian menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.
  • Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.
  • Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet…
  • Membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah.
  • Mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8g karbohidrat untuk tenaga

Kelebihan ESP :
  • Membantu menghilangkan parut jerawat dan jeragat dimuka.
  • Memberi tenaga berpanjangan, menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
  • Menganjalkan kulit dan payudara yang kendur.
  • Memberi rasa kenyang yang lama sekaligus dapat membantu dalam pengurusan berat badan.
  • Mengawal paras kolesterol.
  • Menyokong kesihatan jantung dan prostat.

Siapa perlukan ESP ni?

  • Ibu menyusu
  • Ibu hamil
  • Lelaki/wanita yang ingin turunkan berat badan
  • Sesiapa sahaja yang inginkan kesihatan berpanjangan
  • Mereka yang mengalami masalah kesuburan
  • Mereka yang ingin menghilangkan parut (parut jerawat mahupun parut2 di badan)
  • Mereka yang ingin menaikkan taraf kesihatan 
  • Mereka yang inginkan kulit cantik berseri serta halus mulus
  • Wanita yang inginkan payudara anjal
  • Sesuai untuk kanak2 sehinggalah warga emas.

Cara pengambilan ESP :

2-3 kali sehari, 1-2 sudu besar ( dalam keadaan perut kosong)

Friday, October 5, 2012

Collagen Powder Shaklee

Apakah kolagen? Kolagen adalah struktur protein yang bertindak sebagai perekat antara sel. 75% dari kulit kita terdiri dari kolagen.

Perlukah kolagen?
 Ya, kerana kolagen dalam badan semakin berkurang, dan seiring dengan itu nutrisi yang menjaga kolagen yakni antioksidan juga semakin diperlukan oleh tubuh.

Kolagen adalah serat protein yang paling banyak terdapat dalam badan manusia. Ia didapati dengan banyak pada kulit, tulang rawan, tisu2 dan dalam kuku serta rambut.

Fungsi kolagen ialah sebagai penyokong tubuh kita. Paras kolagen menyerlahkan rupa yang sihat dan susuk tubuh yang terampil.

Kolagen semakin berkurangan selari dengan usia. Ia juga berkait dengan nutrisi yang diperlukan oleh kolagen yakni antioksidan. Jadi tidak hairan kekurangan vitamin C menyebabkan kulit kelihatan kering berkedut dan luka lambat bercantum.

Secara amnya, kolagen juga memainkan peranan dalam kesihatan tendon. Kehilangan kolagen menjejaskan kesihatan tulang dan sendi.
 
 Kesan kekurangan kolagen menampakkan kesan penuaan terutama pada kulit dan wajah.
 Antaranya ialah:

- Kedutan, pori2 terbuka dan garis halus kelihatan.
 - Kulit kering dan mengelupas
 - Kulit semakin kurang keanjalan
 - Kulit menjadi kasar
 - Rambut menipis dan gugur
 - Pigmentasi
 - Payudara tidak tegang dan anjal lagi
- Mata rasa kering

Seiring dengan permintaan pasaran kecantikan dan kesihatan, Shaklee telah mengeluarkan produk baru iaitu Collagen Powder Shaklee dan telah melalui beberapa kajian saintifik sebelum dikeluarkan di pasaran. dan pastinya ia juga halal dan boleh dimakan tanpa was-was!


Harga : 
WM :  RM298 
EM :  RM312


Kesan dan faedah pengambilan Collogen Powder Shaklee
 
Ia mengandungi red snapper scale @ sisik ikan merah, dan terbukti sisik ikan merah ini dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas penggunaan selama 8 minggu, keputusan menunjukkan kulit menjadi lebih baik secara menyeluruh.
 
Collage Powder terbukti berkesan untuk:
- Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
- Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
- Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
- Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
- Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
- Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
- Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
- Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
- Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%
 
Justeru, kesan dan faedah pengambilan Collagen Powder:
 •ANTI PENUAAN – mengurangkan liang pori-pori (pori-pori terbuka), kedutan dan garis halus.
 •MENGHIDRATKAN – Melembapkan kulit
 •MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT – Menjadikan kulir anjal, lembut dan tegang
 •MELICINKAN – Tingkatkan kelicinan kulit
 •MENYUBURKAN – Menyuburkan rambut dan kuku yang sihat
 •MENCERAH – Mengurangkan pigmentasi, jerawat dan kulit tak sekata
 •MENEGANG – Membantu menegang dan menganjalkan payudara
 




Vivix Shaklee Melambatkan proses penuaan


Revolusi Terbaru dari Shaklee
Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. 

Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan 
fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.


 

(BULETIN SHAKLEE-HARIAN METRO 22JAN 2010)

Siapa yang memerlukan Vivix?
 
Ya, sesiapa sahaja (dewasa) yang mahu mendapat khasiat polifenol semulajadi yang tinggi, demi sebuah kesihatan.Biasanya kami menyarankan sekiranya mengambil Vivix, tidak perlu mengambil suplemen lain. Ya, ini kerana harganya yang agak mahal. Namun, sebenarnya Vivix boleh diambil dengan suplemen lain, kerana ia memberi kesan sinergi bila diambil bersama-sama. Walau bagaimanapun, Vivix sahaja sudah cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA.
 
 
Vivix bertindak dalam 4 cara:
1. Mempertahankan sel (cell defense)
2. Memberi tenaga kepada sel (cell energy)
3. Memperbaiki sel (cell repair)
4. Meningkatkan prestasi sel (cell performance)

PERHATIAN :
Vivix tidak disarankan kepada ibu mengandung dan menyusukan anak.
Vivix perlu disimpan dalam peti sejuk kerana penghasilannya dari bahan semulajadi memerlukan suhu rendah agar tahan lebih lama.Hadiahkan Vivix Shaklee kepada yang tersayang – suami, isteri (kecuali yang mengandung dan menyusukan anak), ibu, ayah, mentua.. malah kepada diri sendiri..

sumber : http://vitaminsemulajadi.com/khasiat-vivix-shaklee-vivix-galore/

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.






  

Thursday, October 4, 2012

Tip untuk mendapatkan kulit yang cantik

Kulit yang berseri dan gebu adalah langkah pertama untuk kelihatan cantik.

Didunia moden ini, kulit sebegini boleh kita miliki dengan rawatan kulit yang mahal, kulit produk high-end atau lapisan solek yang tebal.


Tetapi rahsia sebenar untuk mendapatkan kulit yang cantik adalah lebih kepada beberapa perkara asas. Ini mempunyai kaitan dengan diet yang seimbang dan gaya hidup yang sihat. Kedua-dua faktor inilah yang paling penting yang mempengaruhi keadaan kulit anda.

Amalkan 6 tips dibawah untuk mendapatkan kulit cantik secara natural



Perbaharui kulit anda dengan pengambilan vitamin setiap hari dari SHAKLEE :

i. Vitamin A membantu membaiki tisu tubuh badan, menghalang kulit kering dan melambatkan proses penuaan. Sila pastikan untuk tidak mengambil vitamin A berlebihan kerana ia memudaratkan. Pastikan anda mendapat vitamin A dengan meminum susu dan memakan cheese, telur, butter, bayam, broccoli, carrot and fish oils.

ii. Vitamin B memingkatkan proses kitaran kulit dan warna kulit. Ianya vitamin larut air, maka boleh dimakan setiap hari. Sumber vitamin B adalah yoghurt, brown bread, wheatgerm, yeast, cereal and sayuran hijau.

 iii. Vitamin C membantu mengekalkan level kalogen. Kalogen adalah unsur protin pada kulit yang penting untuk proses  penyembuhan kulit dan mengekalkan kulit licin, 'firm' dan kelihatan sihat. Vitamin C juga vitamin larut air, maka boleh dimakan setiap hari.Makan banyak buah-buahan citrus, strawberry, blackcurrants, ubi, cabbage, broccoli and sprouts.

 
Air, Pastikan Minum Air Mencukupi
Air mengeluarkan toksin dari tubuh badan, maka perlu minum banyak air.
Pastikan meminum air sekurang-kurangnya 8 hingga 12 gelas sehari.

 

Tidur Untuk Kecantikan

 Kulit kita yang sering terdedah kepada berbagai agen kerosakkan pada siang hari dibaiki semasa kita tidur.Berapa jam perlu tidur bergantung kepada induvidu. Ada yang memerlukan 8 hingg 9 jam, manakala, ada yang hanya memerlukan 5 jam sahaja untuk membaiki kerosakkan kulit.

Ingat, Perlu tidur untuk mendapatkan kulit cantik.

 
Jangan Stress
Stress dan tension mempercepatkan pembentukkan garis-garis penuaan pada bahagian mata kita. Kalau boleh, jangan stress selalu. Mengamalkan Yoga dapat menggurangkan stress.
 
 
Alam Sekitar dan Kulit Anda
Pencemaran dan pendedahan kepada sinar ultraviolet akan merosakkan kulit anda.
Adalah penting untuk menggunakan krim atau losyen sunblock untuk menlindungi kulit anda. Pililah SPF (Sun Protection Factor) yang bersesuaian dengan corak hidup anda.
Kalau anda selalu menghabiskan masa di rumah atau pejabat, SPF 15 sudah memadai.
Kalau anda akan berada diluar selama 1 hingga 2 jam, SPF 30 mungkin diperlukan.
Kalau anda mempunyai aktiviti luar selama 2 jam atau lebih, SPF 50 mungkin diperlukan.



 Kini saya menggunakan Day solution dari produk Marykay yang mempunyai SPF35

 
Hadkan tabiat kurang sihat
Kita semua maklum bahawa pengambilan alkohol, merokok dan dadah bukanlah langkah kearah kulit yang cantik. Jika diambil berlebihan sudah tentu kulit kita kelihatan tidak sihat.

ESP

Anda sudah cubaShaklee ESP???

Jika belum, alangkah ruginya sebab saya boleh katakan yang ESP adalah hot seller product di kalangan pengguna Shaklee. Ada yang seolah-olah “addicted” kepada ESP. Setiap hari mesti mahu ambil ESP walaupun secawan seolah-olah tidak lengkap aktiviti harian tanpa ESP.
Salah seorang pencinta ESP adalah Pn. Elyza yang sekarang sudah masuk canister ke 2. Beliau memang sangat teruja dengan ESP untuk kecantikan kulit dan sekarang menjadi kewajipan untuk mengambilnya pada bulan puasa.


Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.

Shaklee ESP:
• Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
• Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
• Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones. Kajian menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
• Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.



Resepi Bancuhan ESP shaklee yang sedap..

Kalau bancuh ESP dengan air kosong aje mmg kurang sedapnya..tp nak bagi lagi sedap  dan menyelerakan anda boleh tambah kan :

ESP + Fresh Milk
ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP..bukan sahaja bertenaga..boost milk production malah energized)
ESP + SusuAnmum
ESP + Nesvita 3in1
ESP + jus twister tropicana ESP
ESP + Ribena
ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
ESP + Milo/Horlicks
ESP + sirap bandung
+++ ikut selera anda..yg pastinya..1 sudu besar ESP dibancuh dengan 1 mug air atau botol yang ada penutupnya ( air suam / sejuk, jgn air panas suda..)
 then kacau atau shakee sampai sebati/sekata hehehe..