Monday, May 19, 2014

Khasiat Omega Guard

 
 
 
Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplement.
 
Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan berbanding tumbuh-tumbuhan yang sukar ditukarkan oleh enzim tubuh.
Tahap enzim tubuh yang bagus dapat memproses kesemua EPA, DHA, ALA da...n lain-lain yang lagi yang terkandung dalam Omega 3 dengan maksima. Tak guna juga kita ambil makanan yang tinggi kandunga DHA, EPA dan lain-lain kalau enzim tubuh tidak berfungsi dengan baik.
 
Jadi amat penting pastikan tubuh dalam keadaan sihat supaya kesemua zat dan nutrien dari makanan dapat diserap dengan baik


Call me :
Ayzza Alyas (Shaklee Independent Distributor)
019-4582016 (SMS/Whatsapp)
Email : ayzaflower@yahoo.com

Sunday, May 18, 2014

Keistimewaan Vitamin C Shaklee



 
Keistimewaan Vitamin C :
·         Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan
        gusi yang sihat dan gigi.
·         Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran
·         Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti.
·         Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah  
        aterosklerosis.
·         Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran         hormon antistress.
·         Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi.
·         Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang.
·         Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya.
·         Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas.
·         Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih –> berguna dalam rawatan anemia. Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah.
·         Merawat jangkitan saluran kencing.
·         Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain.



Siapa yang memerlukan vitamin C? 
  • perokok;
  • orang yg mudah stress sebab stress akan memusnahkan vit-c dalam badan;
  • orang yg makan pil perancang sebab pil perancang jugak akan serap vit c dan akibatnye vit-c akan musnah cepat dalam badan;
  • orang yg nak cantik kulit atau yg ade masalah kulit berjerawat atau eczema perlukan vit c utk membina kolagen kulit yg sihat dan perbaiki tisu kulit;
  • semua org yg inginkan kesihatan yg baik sebab vit-c menyokong sistem imun dalam badan dan mengurangkan demam selsema yg berpanjangan, sebab tu dalam family wellness vit-c adalah di antara vitamin yg perlu diambil oleh semua orang kerana vit-c bersifat larut air dan ianya mudah dihapuskan dalam keadaan tertentu.
 
 
 



Call me :
Ayzza Alyas (Shaklee Independent Distributor)
019-4582016 (SMS/Whatsapp)
Email : ayzaflower@yahoo.com

Saturday, May 17, 2014

Adakah Supplement Shaklee Mahal????


Assalamualaikum
Seringkali saya dapat pertanyaan daripada customer saya...adakah Supplemen Shaklee mahal dan berkesan? Cuba kita fikir dan bandingkan harga dengan kuantiti yg ada dalam setiap botol.
Mostly setiap botol kandungannya adalah dari minimum 60biji ke atas. Dan yg paling banyak adalah Alfalfa iaitu 700biji sebotol dgn harga kurang dari RM97. Jika di compare dengan supplement yang di jual di farmasi-farmasi mmg berbeza dari segi kandungan dan harga.. dan satu lagi..semuanya bergantung kepada dos yg anda ambil seharian.
Setiap produk telah dinyatakan dos pengambilan mengikut standard dos yg ditetapkan. Belum lagi kalau kite terskip mkn or terlupa.. memang lama la nk abes sebotol betul tak..hihi tapi jangan risau produk Shaklee expired date lama 2-3 tahun dengan TANPA SILIKA GEL pun tau! Maknanya Shaklee adalah produk yg sgt BERKUALITI dan ORGANIK. -
 

 
Call me :
 Ayzza Alyas (Shaklee Independent Distributor) 
019-4582016 (SMS/Whatsapp)
 Email : ayzaflower@yahoo.com
 

Tuesday, January 7, 2014

Customer order - Vitamin untuk kulit

Satu Set Vitamin untuk kulit yang telah dipesan oleh kawan saya..
semoga set ini dpt membantuk menyelesaikan masalah yang kak Azlina hadapi..
Insya-Allah
 
 


Apa yang ada dlm set kecantikan kulit Shaklee??? Jom kita tengok...

  
 
 
Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit:
  • Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
  • Melindungi kulit dari sinar ultra-unguMenjaga kelembapan kulit
  • Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel 
 
Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:
  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
  • Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
  • Mencerahkan kulit
 
 
Peranan Vitamin B Complex dalam kecantikan kulit:
  • Sebagai pelembap
  • Mencegah pigmentasi
  • Melambatkan tanda penuaan
  • Mengubati jerawat
 
 
Kombinasi Vitamin E, B Complex dan Vitamin C menghasilkan:
  • Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
  • Mencegah penuaan
  • Menjadikan kulit lebih kenyal
  • Mencerahkan kulit
  • Menjaga kulit dari sinaran UV
  • Mengurangkan parut jerawat
  • Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
  • Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
  • Menjadikan wajah lebih berseri

  
sekiranya anda berminat untuk membuat pesanan boleh calling2 saya...0194582016 (ayzza)