Thursday, October 4, 2012

ESP

Anda sudah cubaShaklee ESP???

Jika belum, alangkah ruginya sebab saya boleh katakan yang ESP adalah hot seller product di kalangan pengguna Shaklee. Ada yang seolah-olah “addicted” kepada ESP. Setiap hari mesti mahu ambil ESP walaupun secawan seolah-olah tidak lengkap aktiviti harian tanpa ESP.
Salah seorang pencinta ESP adalah Pn. Elyza yang sekarang sudah masuk canister ke 2. Beliau memang sangat teruja dengan ESP untuk kecantikan kulit dan sekarang menjadi kewajipan untuk mengambilnya pada bulan puasa.


Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.

Shaklee ESP:
• Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
• Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
• Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones. Kajian menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
• Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.Resepi Bancuhan ESP shaklee yang sedap..

Kalau bancuh ESP dengan air kosong aje mmg kurang sedapnya..tp nak bagi lagi sedap  dan menyelerakan anda boleh tambah kan :

ESP + Fresh Milk
ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP..bukan sahaja bertenaga..boost milk production malah energized)
ESP + SusuAnmum
ESP + Nesvita 3in1
ESP + jus twister tropicana ESP
ESP + Ribena
ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
ESP + Milo/Horlicks
ESP + sirap bandung
+++ ikut selera anda..yg pastinya..1 sudu besar ESP dibancuh dengan 1 mug air atau botol yang ada penutupnya ( air suam / sejuk, jgn air panas suda..)
 then kacau atau shakee sampai sebati/sekata hehehe..

No comments:

Post a Comment